روش اسمز معکوس یا RO در پایان سال ۱۹۵۰ و تحت حمایت ایالات متحده تحت عنوان روشی برای شیرین کردن آب و نمکزدایی از آب دریا معرفی شد. فرایند [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] اسمز معکوس است که با استفاده از فرایندهای خاص جداسازی و اعمال فشار بر روی یک آب به عنوان حلال و عبور آن از میان غشا و $$$$$ های تصفیه آلاینده های آب را از آن جدا کرد،
در فرآیند اسمز معکوس آب با فشار از منطقه ای که غلظت آلاینده ها بیشتر است به سمت منطقه دیگری که آلاینده ها غلظت کمتری دارند حرکت میکند، این روش همان فرآیند اسمز معمولی است. سیستم های اسمز معکوس به دو روش خانگی و تجاری تقسیم میشوند.