خواص عرق سیر
سیر گیاهی بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری دارد. سیر دارای 2 نوع سیر سفید و سیر صورتی. معمولا این گیاه را در زمین های مرطوب و در اوایل بهار می کارند.
نام علمی سیر (Allium sativum Tale) است و دارای ترکیباتی شامل آلیل پروپیل دی سولفید و دی آلیل دی سولفید و دو ترکیب گوگردی دیگر میباشد. علاوه بر این دارای آلیسین ، آلیساتینیک و آلیساتین دو میباشد.
مهمترین خاصیت عرق سیر، ضدعفونی کننده بودن و کاهش دهنده فشارخون است. خاصیت دیگر سیر این است که رشد را متوقف می کند. در واقع میکروب کشی ار خواص مهم سیر است.


خواص عرق سیر

از دیگر خواص عرق سیر میتوان به بادشکن بودن ، نرم کننده سینه، کرم کش و ضد کرم، مدر، آرام بخش و محرک و مقوی و تونیک است.
از عرق سیر به عنوان تقویت کننده احشا و تصفیه کننده و به عنوان عاملی که برای طحال مفید است مورد توجه قرارمی دادند و سیر را به عنوان مادّه مسکن و آرام بخش برای معده وکلیه می شناختند و معتقد بودند که در مورد مسمومیت های غذایی، سیر به عنوان تریاق و ضد سم اثر بسیار نیکویی دارد.

عرق سیر درمان گیاهی سرماخوردگی، سل، فشارخون بالا ، تنگی نفس ،سیاتیک و افزایش نیروی جنسی است. سیر برای درمان فراموشی، فلج بالقوه، رعشه و اکثر بیماریهای عصبی مفید است.


طرز مصرف عرق سیر

میتوانید از عرق سیر به صورات روزانه یک لیوان بعد از هر وعده غذایی استفاده کنید.




مضرات مصرف عرق سیر و موارد منع مصرف


استفاده بیش از حد هر چیزی توصیه نمی شود، در مورد عرق سیر هم به همین صورت است. استفاده بیش از حد عرق سیر باعث جذب نشدن ید، سوء هاضمه، ناراحتی های کلیه و مثانه، صفرا، ناراحتی های پوستی، قلبی و معده و طحال شده و نفخ، یبوست و ضعف دید را به همراه دارد. هم چنین به بانوان باردار و مادران شیرده مصرف عرق سیر توصیه نمی شود.

مصرف سیر با داروی داروهای درمان اچ ای وی (ایدز) و داروی ساکوییناویر ممنوع می باشد. سیر می تواند تداخلی معمولی با داروهای پیشگیری از باردرای، سیکلوسپورین، داروهایی که توسط کبد تغییر می یابند، داروهای ضد پلاکت و ضد انعقاد خون و وارفارین داشته باشد.