[برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] یا سود سوزآور نام محاوره ای سدیم هیدروکسید است که در صنعت به نام کاستیک سودا شناخته می شود.
[برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] خوراکی در صنایع غذایی به عنوان یک ماده افزودنی برای تنظیم pH ، تلخی گیری و موارد دیگری کاربرد دارد. البته [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] ماده ای بسیار قلیایی و سوزاننده است به همین دلیل به صورت محلول سود کاستیک یا سود مایع بسیار بسیار رقیق مصرف می شود. کاستیک سودا یک ترکیب یونی با ویژگی های سدیم به عنوان ماده ای کاتیونی و هیدروکسید به عنوان ماده آنیونی است. برخی از موارد کاربرد خوراکی یا همان کاستیک سودا با گرید

رنگ کاراملی مواد غذایی محلول در آب که از حرارت دادن کربوهیدرات ها در حضور اسید ها ، باز ها و نمک ایجاد می شود به دلیل مصرف محلول [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] یا همان کاستیک سودا است. طیف رنگی ایجاد شده توسط سود سوزاور از قهوه ای تیره تا زرد بوده و بستگی به غلظت محلول [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] دارد. نمونه بارز استفاده از سدیم هیدروکسید در ایجاد رنگ کاراملی را می توان در نوشابه های گاز دار مشاهده کرد.
پوست کنی میوه ها
اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که از میوه های پوست کنده آماده استفاده می کنید ، باید بدانید برای پوست کنی میوه ها از [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] استفاده می شود. تاثیر پوست کنی کاستیک سودا اصولا بستگی به نوع پوست میوه ها و سبزیجات دارد. محلول [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] به پوست حمله ور شده و با تجزیه هیدرولیتیکی پوست خارجی میوه ها و سبزی ها و همچنین جلوگیری از ایجاد تغییرات آنزیمی که سبب قهوه ای شدن میوه می شود ، حالت مناسبی برای مصرف به آن می دهد. [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...] - [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...]