وعده غذایی: صبحانه عصرانه
زمان پخت : 60 دقیقه

نوع غذا: شیرینی و دسر
زمان آماده سازی مواد: 0دقیقه




مناسب برای 4 نفر
آب : یک پیمانه شکر : 2 پیمانه عسل : 1/3 پیمانه
رنگ مجاز خوراکی : به مقدار لازم


  1. کاراملشیره شکر سوخته است، که برای دادن رنگ طلایی و طعم تلخ و شیرین به بعضی از غذاها زده می شود.
  2. ساختن کارامل در موقع لزوم کار ساده‌ای است، ولی از آنجا که فاسد شدنی نیست نگه‌داری آن هم در شیشه دربسته اشکالی ندارد.

کارامل عسلی
  1. یک پیمانه شکر را با اندکی آب در تابه کوچکی بریزید و روی آتش ملایم بگذارید.
  2. هنگام ذوب شدن با کاردک چوبی آن را به هم بزنید، یا تابه را مرتبا حرکت دهید تا شکر ذوب شده در آن بگردد و یکسان حرارت ببیند.
  3. همین که تمام شکر ذوب شد و به اندازه کافی رنگ گرفت نیم پیمانه آب در تابه بریزید و باز آن را بجوشانید تا شکر نیم سوخته در آب حل و کارامل مانند عسل غلیظ شود.
  4. گلوکز یا عسل، آب و شکر را روی حرارت بجوشانید تا شربت کارامل بدست بیاید.
  5. اگر دماسنج مخصوص شکلات را در دسترس دارید داخل ظرف قرار دهید و نشانگر آن عدد 250 درجه فارنهایترا نشان خواهد داد. در غیر این صورتبه رنگ مایع و غلظت آن توجه کنید.اگر زیاد روی حرارت بماند ممکن است بسوزد و طعم تلخی به خود بگیرد.
  6. رنگ مایع کم کم تیره خواهد شد بنابراین زمانی که به رنگقهوه‌ای در آمد وکمی غلیظ شداز روی حرارت بردارید کمی که خنک شد کشدار می شود که می‌توانید برای تزیین انواع سبدهای آبنباتی یا کاراملی و اشکال مختلف استفاده کنید.

نکته
  1. رنگ و اسانس را پس از برداشتن ظرف از روی حرارت اضافه کنید.
  2. شربت کاراملی تیره رنگ است و عطر و طعم خاصی به بعضی از غذاها، دسرها و شیرینی‌ها می دهد.
  3. ابتداگلوکز یا عسل را با آب و شکر روی حرارت بجوشانید تا رنگ کارامل بدست بیاید.