چی لازم دارم؟


  • ماست چکیده چرب و سفت: یک کیلو
  • گوجه‌فرنگی: 2 کیلو
  • پیاز: 2 عدد
  • پودر گردو : ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
  • پونه خشک: یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
  • روغن (ترجیحا حیوانی): کمی
  • نمک: کمی


چطور بپزم؟

پیازها را ریز خرد کنید و در کره و روغن طلایی کنید. بعد هم زردچوبه، نعناع خشک ، پونه خشک و گردو را روی‌شان بریزید و باز تفت دهید. در زمان تفت دادن ماست را که با کمی آب رقیق کرده‌اید همراه گوجه‌فرنگی در مخلوط‌کن بریزید، به مواد روی گاز اضافه کنید و بعد از هم زدن بگذارید آنقدر بجوشد تا به غلظت دلخواه‌تان برسد.

فوت کوزه‌گری

اگر دوست داشتید، می‌توانید یکی، دو تخم‌مرغ هم به این غذا اضافه کنید. بهتر است این غذای محبوب سنتی که اهالی طبس در طبخ آن ماهرند را با سبزی، پیاز و فلفل‌دلمه‌ای سر میز بیاورید.