+ ارسال موضوع جدید
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 8 , از مجموع 8

موضوع: گياهان دارويي

  1. #1
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    مگه می خوای بیای؟
    سن
    26
    نوشته ها
    965
    تشکر
    483
    تشکر شده 1,393 بار در 716 پست

    پیش فرض گياهان دارويي

    در اين تاپيک به معرفي گياهاني که خواص دارويي دارند خواهيم پرداخت...


    1-اسطوخودوس

    2-گشنیز

    3-کنجد

    4-بو مادران

    5-شوید

    6-به

    7-نعناع

    8-هل

    9-زردچوبه

    10-خاکشیر

    11-زرشک


    12-کاهو


    13- پونه و پونه كوهي

    14- پنيرک

    15- پامچال

    16- بلوط

    17- بید گياه

    18- بهار نارنج

    19- گل ساعتی

    20- گل گاوزبان

    21- باباآدم

    22- قاصدک

    [برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...]

  2. #2
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    مگه می خوای بیای؟
    سن
    26
    نوشته ها
    965
    تشکر
    483
    تشکر شده 1,393 بار در 716 پست

    پیش فرض




    اسطوخودوس ( لاواندر ) Lavander


    نام علمی Lavandula

    كليات گياه شناسي

    اسطوخودوس در بيشتر نقاط دنيا بحالت خود مي رويد مخصوصا در جنوب فرانسه مناطق مديترانه و در تورنتو به مقدر زياد وجود دارد و بسته به شرايط ميط و خاك به انواع مختلفه ظاهر مي شود .
    اسطوخودوس گياهي است چندين ساله به ارتفاع حدود نيم متر با برگهاي متقابل ، باريك ، دراز سبز رنگ و پوشيده از كركهاي سفيد پنبه اي .
    گلهاي آن برنگ بنفش و بصورت سنبله مي باشد .
    قسمت مورد استفاده اين گياه ، گلها و سرشاخه هاي گلدار آن است .
    اسطوخودوس بوي بسيار مطبوعي درد .
    طعم آن تلخ است و بعلت بوي مطبوع آن در عطر سازي مصرف مي شود .
    اسانس اسطوخودوس كه از تقطير گل و سرشاخه هاي گلدار اين گياه بدست مي آيد مايعي است زردرنگ يا زرد مايل به سبز كه داراي بوي مطبوعي است .



    تركيبات شيميايي:

    اسانس اسطوخودوس داراي حدود 40% استات ليناليل است همچنين در آن تركيباتي نظير اسيد بوتيريك ، اسيد پروپيونيك و اسيد والريك ، لينالول آزاد و ژرامبول وجود دارد .




    خواص داروئي:

    اسطوخودوس از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است .

    1)براي رفع خستگي و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ريخته و براي مدت يكربع ساعت در آن دراز بكشيد .

    2)گرفتگي ها را باز مي كند .

    3)مقوي معده است .

    4)ادرار آور مي باشد .

    5)معرق است و تب را پائين مي آورد .

    6)صفرا بر بوده و كبد را بكار مي اندازد و بيماري هاي كبدي را برطرف مي كند .

    7) ضد تشنج است .

    8)براي تقويت عمومي بدن خوب است .

    9)كرم هاي معده و روده را از بين مي برد .

    10)بيماري هاي سينه و سرفه را برطرف مي كند .

    11)در معالجه زكام موثر است .

    12)از آن مي توان بعنوان مسهل و تميز كننده استفاده كرد.

    13)براي رفع بيماريهاي مجاري و ادرار مفيد است .

    14)براي برطرف كردن رعشه و سرگيجه حدود 5 گرم از پودر آنرا با عسل مخلوط كرده و هر شب بخوريد .
    15)براي رفع فراموشي و تقويت حافظه از دم كرده اسطوخودوس استفاده كنيد .

    16)براي رفع بيخوابي يك قطره از روغن اسطوخودوس را روي يك تكه پنبه بچكانيد و آنرا داخل بالش خود قرار دهيد خواب مطبوعي براي شما مي آورد .

    17)براي برطرف كردن غم و اندوه هر روز دم كرده اسطوخودوس بنوشيد .

    18)اگر دست و پاي شما خواب مي رود از اين گياه استفاده كنيد .

    19)براي پيشگيري از آب آوردن بدن دم كرده اسطوخودوس بنوشيد .

    20)زردي را برطرف مي كند .

    21)براي رفع حالت تهوع و سرگيجه مفيد است .

    22)سردرد و سردردهاي يكطرفه را درمان مي كند .

    23)براي معالجه ضعف اعصاب مفيد است .

    24)طپش قلب را از بين مي برد .

    25) آسم را برطرف مي كند .

    26)براي رفع ترشحات زنانه مي توانيد از اين گياه استفاده كنيد .

    27)براي برطرف كرده سوء هاضمه يك قطره اسانس اسطوخودوس را در يك ليوان آب نيم گرم ريخته و يا يك فنجان از دم كرده آن را بنوشيد .

    28)اسطوخودوس درمان كنده رماتيسم ، آرتروز و نقرس است .
    براي اين منظور كمپرس آنرا بر روي عضو مورد نظر بگذاريد و يا اينكه 2 قطره روغن آنرا با يك قاشق روغن بادام و يا روغن زيتون مخلوط كرده و عضو دردناك را با آن ماساژ دهيد .

    29)زخم هاي كهنه را با ماليدن اسانس اسطوخودوس كه در الكل حل كرده ايد برطرف كنيد .

    30)براي درمان بيماريهاي ريوي 2 تا 3 قطره روغن اسطوخودوس را با يك قاشق غذا خوري روغن بادام و يا روغن زيتون مخلوط كرده و سينه و پشت بيمار را ماساژ دهيد .

    31) ماليدن پماد اسطوخودوس زخم ها را ضد عفوني كرده و التيام مي بخشد .

    32)براي برطرف كردن بوهاي نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ريخته و بگذاريد به آرامي بجوشد عطر مطبوعي را در هوا پخش مي كند .

    33)براي رفع بيخوابي يك قاشق چايخوري پودر اسطوخودوس را با يك قاشق چايخوري پودر سنبل الطيب مخلوط كرده و در يك ليوان آبجوش ريخته و بمدت 10 دقيقه دم كنيد . ا
    ين دم كرده را يكساعت قبل از رفتن برختخواب ميل كنيد تا بيخوابي شما برطرف شود .



    طرز استفاده:

    1) دم كرده اسطوخودوس : حدود 5 گرم سرشاخه گلدار و يا گل اين گياه را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت 10 دقيقه دم كنيد . مقدر مصرف اين دم كرده 4-3 فنجان در روز است .


    2)كمپرس اسطوخودوس : 30 گرم گل و يا سرشاخه گلدار اين گياه را با يك ليتر آبجوش مخلوط كرده و بمدت 10 دقيقه دم كنيد .


    3)اسانس و روغن اسطوخودوس را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها تهيه كنيد براي مصرف يك قطره از آنرا با يك قاشق روغن بادام و يا روغن زيتون مخلوط كرده و براي ماساژ استفاده كنيد . و يا يك قطره آنرا روي يك حبه قند و يا يك قاشق عسل مخلوط كرده بخوريد .




    مضرات :
    اسطوخودوس گياهي است بي ضرر كه همه مي توانند از آن استفاده كنند .
    فقط براي اشخاص صفراوي مزاج خوب نست و باعث آشفتگي مي شود .
    اينگونه اشخاص بايد آنرا با سكنجبين يا كتيرا بخورند .

  3. #3
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    مگه می خوای بیای؟
    سن
    26
    نوشته ها
    965
    تشکر
    483
    تشکر شده 1,393 بار در 716 پست

    پیش فرض

    گشنيز Coriander
    نام علمی Coriangrum sativum




    كليات گياه شناسي
    گشنيز گياه بومي جنوب اروپا و مناطق مديترانه است .
    در بيشتر نقاط ايران نيز مي رويد . از زمانهاي قديم وجود داشته و حتي مورد مصرف مصري ها بوده است .

    بقراط اين گياه را مي شناخته و براي درمان بيماريهاي مختلف از آن استفاده مي كرده است . در قرون وسطي ضعف ج.ن.س.ي را با گشنيز درمان مي كردند .

    گشنيز گياهي است علفي و يكساله ، برنگ سبز كه ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر نيز مي رسد . برگهاي آن به دو شكل ظاهر مي شود آنهائي كه در قاعده ساقه وجود دارد بشكل دندانه دار و ديگري در طول ساقه كه باريك و نخي شكل مي باشند .

    قسمت مورد استفاده گياه ،‌ساقه و برگ و ميوه آن است .
    ميوه گشنيز گرد و برنگ زرد مي باشد .
    بوي تازه آن مطبوع نبوده و تقريبا بد بو است ولي بر اثر خشك شدن اين بو از بين رفته و خوشبو مي شود .
    حتي نام لاتين گشنيز از لغت يوناني Korio مشتق شده كه به معني بد بو است .



    تركيبات شيميايي:

    در يكصد گرم گشنيز مواد زير وجود دارد

    آب 7/5 گرم

    مواد چرب 15 گرم

    سلولز 38 گرم

    اسانس 1 گرم

    اسيد اگزاليك 12 ميلي گرم

    كلسيم 170 ميلي گرم

    ويتامين آ 200 واحد

    ويتامين ث 50 ميلي گرم


    مواد جرب گشنيز مركب از اسيد اولئيك ، اسيد پالمتيك ، اسيد لينولئيك و اسيد پتروسه لينيك است .

    ذر برگهاي خشك گشنيز مقدر زيادي ويتامين A,C يافت مي شود .


    خواص داروئي:

    خواص طبي گشنيز

    گشنيز و تخم گشنيز از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است

    خواص تخم گشنيز بقرا ر زير است

    1)تخم گشنيز را پودر كرده و با نسبت مساوي با شكر و يا عسل مخلوط كنيد براي تقويت بدن بسيار مفيد است

    2)معده را تقويت مي كند

    3)خوذن تخم گشنيز با غذا به هضم غذا كمك مي كند

    4)ادرار آور است

    5)قاعده آور است

    6)كرم هاي معده و روده را از بين مي برد

    7)براي برطرف كردن تب تيفوئيد مفيد است

    8)خاصيت ضد باكتري درد و بيماريهاي عفوني روده را برطرف مي كند

    9)تب هاي نوبه اي را از بين مي برد

    10)براي نرم كردن سينه از جوشانده تخم گشنيز استفاده كنيد

    11)جوشانده تخم گشنيز خواب آور است

    12)زكام را برطرف مي كند

    12)تخم گشنيز شير را در مادران شير ده زياد مي كند

    13)براي تسكين درد دندان تخم گشنيز بجويد

    14)تقويت كننده قلب است

    15)جوشانده تخم گشنيز يا خوردن تخم گشنيز بوداده اسهال خوني را برطرف مي كند


    خواص برگ وساقه گشنيز

    1)آّ گشنيز خواب آور است

    2)مسكن و آرام كننده است

    3)مسموميت هاي حاصله از مواد پروتئيني را برطرف مي كند

    4)با غذا گشنيز بخوريد تا از ترش شدن غذا جلوگيري كند

    5)تشنگي را برطرف مي كند

    6)طحال را تميز و تقويت مي كند

    7)براي فتق مفيد است

    8)براي برطرف كردن بوب بد دهان سوپ گشنيز بخوريد

    9)دل درد را برطرف مي كند


    طرز استفاده:


    فرمول برطرف كردن بواسير

    حدود 10 گرم تخم گشنيز را در ماهي تابه ريخته و بو بدهيد تا رنگ آن قهو ه اي شود سپس آنرا پودر كنيد و با سركه و يا شراب مخلو ط كرده و چند روز آنراب نوشيد تا بواسير از بين برود


    براي برطرف كردن دندان درد

    حدود 10 گرم تخم شگنيز را در چهار ليتر آب ريخته و بگذاريدبجوشد تا حجم آن به يك ليتر برسد آنرا كمي سرد كنيد و در دهان مزمزه كنيد تا درد دندان برطرف شود


    براي شستن دهان و دندان

    يك قاشق چايخوري پودر تخم گشنيز را در يك ليوان آّ ب جوش ريخته و بمدت 5 دقيقه دم كنيد سپس آنرا براي شستن دهان ،‌دندان و گلو غرغره كنيد


    مضرات :

    گشنيزاگر باندازه بكار رود هيج گونه ضرري ندارد ولي مصرف زياد از حد آن توليد مستي توام با خستگي شديد مي كند و گاهي به خوابي عميق و گنگي و بي حسي منجر مي شود .

    تخم گشنيز را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا ايراني و يا چيني خريدري كنيد .
    چيني ها گشنيز را جعفري چيني Chinese Parsley مي نامند

  4. #4
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    مگه می خوای بیای؟
    سن
    26
    نوشته ها
    965
    تشکر
    483
    تشکر شده 1,393 بار در 716 پست

    پیش فرض

    كنجد Sesame
    نام علمی Sesamus indicum



    كليات گياه شناسي

    كنجد گياهي است يكساله با ارتفاع حدود يك متر كه قسمت انتهايي ساقه آن پوشيده از كرك است .
    برگهاي آن بيضي ، باريك و نوك تيز است .
    گلهاي آن برنگ سفيد و يا قرمز بطور تك تك در كناره برگ هاي قسمت انتهايي ساقه ظاهر مي شود .
    ميوه اين گياه بصورت كپسول و محتوي دانه هاي كوچك و مسطح و بيضوي است كه دانه كنجد ناميده مي شود و قسمت مورد استفاده اين گياه است .

    وطن اصلي كنجد هندوستان است كه از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است . در حال حاضر چين بزرگترين توليد كننده كنجد در دنيا مي باشد .
    هندوستان و حبشه از نظر توليد بعد از چين قرار دارند . در ايران نيز مقدري كنجد توليد مي شود كه بيشتر آن به مصرف تهيه روغن و حلوا دره مي رسد





    تركيبات شيميايي:

    كنجد داراي پروتئين ، ويتامين هاي B,D,E,F و لسيتين Lecithin مي باشد . مقدر روغن آن در حدود 50% است روغن كنجد مركب از حدود 70% اسيدهاي جرب اشباع نشده مانند لينولئيك اسيد ،‌اولئيك اسيد و مقدري اسيدهاي چرب اشباع شده مانند اسيد پالمتيك و آراشيديك اسيد مي باشد .

    روغن كنجد يكي از روغن هاي شاباع نشده و مفيد براي بدن است و در آمريكاي شمالي و كانادا بمقدر زياد مصرف مي شود و دليل آن اسن كه اين روغن نه فقط كلسترول بدن را بالا نمي برد بلكه آنرا كاهش مي دهد .

    براي تهيه روغن كنجد معمولا دانه ها را مي شويند تا رنگ روي آن از بين برود سپس دانه ها را آسياب كرده و در آب مي ريزند تا پوست آن كه سبك روي آب بيايد كه آنرا مي گيرند . بعد دانه ها را خشك كرده و در آب جوش مي ريزند و خمير مي كنند . اين خمير را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جداشود .
    اين روغن را روغن سرد فشار اول مي نامند و از تفاله باقيمانده تحت اثر فشار و گرما روغني بدست مي آيد كه بنام روغن گرم يا فشار دوم معروف است كه البته ارزش غذايي روغن سرد را ندارد .

    تفاله باقيمانده از اين مرحله را معمولا براي علوفه دام ها بكار مي برند .
    مخصوصا اين تفاله از نظر داشتن مواد پروتئيني غذاي خوبي براي گاوهاي شيدره است .
    اگر مي خواهيد از روغن كنجد استفاده كنيد دقت كنيد كه روغن سرد فشار اول باشد كه بنام First cold pressed معروف است زيرا در اثر حرارت دادن روغن كنجد خواص خود را از دست مي دهند .


    خواص داروئي:

    از نظر طب قديم ايران كنجد گرم و تر است .
    كنجد بسيار مغذي است و در اكثر كشورهاي فقير بعنوان جانشين گوشت بكار مي رود .

    1)براي چاق شدن و تقويت نيروي جنسي موثر است

    2)براي رفع قولنج كنجد را آسياب كرده و با سركه مخلوط كنيد و بمقدر نصف وزن كنجد ، مغز بادام پوست كنده را بآن اضافه كنيد آنها را پودر كنيد و هر روز بمقدر يك قاشق سوپخوري از آن بخوريد .

    3) كنجد گرفتگي صدا را از بين مي برد .

    4)نرم كننده معده و روده است

    5)كره كنجد كه در كانادا بنام تاهيتي معروف است و شبيه دره مي باشد غذاي خوبي براي رشد بچه هاست .

    6)برگ كنجد را اگر به سر بماليد باعث رشد و سياهي موي سر مي شود

    7)دره نرم كننده معده و روده هاست

    8)كنجد فشار خون را كاهش مي دهد

    9)كنجد ضد رماتيسم است

    10)براي رفع ناراحتي كيسه صفرا مفيد است

    11)دم كرده برگ كنجد اسهال خوني را برطرف مي كند

    12)روغن كنجد براي رفع تنگي نفس و سرفه خشك و زخم ريه مفيد است

    13)روغن كنجد سوز ش ادرار را رفع مي كند

    14)از روغن كنجد بجاي روغن زيتون در سالاد استفاده كنيد

    15)كنجد با همه خواصي كه درد براي معده اي ضعيف مناسب نيست زيرا ثقيل الهضم است . اينگونه اشخاص بايد آنرا با عسل وسركه بخورند .



    مضرات :

    مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

  5. #5
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    مگه می خوای بیای؟
    سن
    26
    نوشته ها
    965
    تشکر
    483
    تشکر شده 1,393 بار در 716 پست

    پیش فرض

    بومادران و پیشگیری

    بومادران بعلت ترکیبات تانن ، محرک معده و مقوی ان می‌باشد و باعث افزایش ترشح صفرا و کاهش اسپاسم روده گوارش و رحم می‌گردد لذا در پیشگیری از

    * بی اشتهایی

    *
    دردهای حین پریود ( بخصوص در خانم های با لگن کوچک)
    موثر می‌باشد







    خانواده:

    (Compositae Astraceae)


    مشخصات:
    گیاهی علفی و ریزوم‌دار با ساقه‌ای مستقیم که تا یک مترمیرسد و در انتها انشعاباتی با کلا‌پرک‌های صورتی و سفید وجود دارد.
    برگهای سرنیزه‌ای شکل که به صورت مجتمع‌های دو تا سه شاخه‌ای قرار می‌گیرند، طول برگها 2تا5 گاهی به 20 سانتی‌متر می‌رسد و عرض انها 1تا 4 سانتی‌متر می‌باشد.
    میوه فندقه تخم مرغی شکل که در بالا فشرده می‌شود.
    زمان جمع اوری ماههای خرداد تا شهریور می‌باشد.


    پراکندگی:
    بصورت خودرو در بریتانیا، جنوب اروپا(اناتولی) و در اسیا در کشورهای افغانستان، پاکستان، ایران‌، قفقاز و هیمالیا یافت می‌شود.
    در ایران در اکثریت نقاط بصورت خودرو دیده می‌شود.


    بخشهای مورد استفاده:
    کل گیاه و گل‌ها


    ترکیبات شیمیایی:
    تر کیبات بیتر Sesquiterpene lactone bitters مهمترین و فلاونوئیدهاFlavonoids، تانن‌ها Tannins و روغنهای فرار Volatile oil عمده‌ترین ترکیبات می‌باشند.


    خواص:


    مقوی:


    بو مادران در واقع یک تقویت کننده Bitter Tonic سیستم گوارشی بخصوص برای معده میباشد.


    ضد اسپاسم:
    اثرات ضد گرفتگی عضلات صاف روده گوارش و عضلات رحم دارد.

    ضد نفخ:
    با بهبود ترشحات گوارشی و حرکات روده منجر به کاهش نفخ می‌گردد.



    ضد التهاب:

    اثرات ضد التهابی بومادران مشابه بابونه ولی با شدت کمتر می‌باشد.


    اشتها اور:

    بواسطه تحریک ترشح صفرا و مجاری گوارش اشتها اور است.


    کاهش دردهای حین قاعدگی:

    بواسطه اثرات ضد التهابی و ضد اسپاسم منجر به کاهش دردهای حین قاعدگی می‌شود.


    موارد مصرف:

    پیشگیری

    دردهای حین قاعدگی:

    جهت پیشگیری از بروز دردهای حین قاعدگی بخصوص در خانم هایی که لگن کوچک دارند موثر می‌باشد.
    درمان


    بی اشتهایی:
    بدلیل اثرات تقویت کننده ای که بر روی معده دارد و نیز موجب تنظیم ترشحات گوارشی و صفراوی میگردد، منجر به افزایش اشتها می‌گردد.{(خوراکی) کمکی}



    نفخ:

    بخصوص اگر توام با اسپاسم باشد موثر میباشد.{(خوراکی،موضعی) کمکی}


    التهابات پوستی:

    بواسطه اثرات ضد التهابی که دارد، در درمان زخم های مزمن، اگزما و ترک دست وپا موثر است.{(موضعی) کمکی}


    دردهای قاعدگی:

    بواسطه اثرات ضد اسپاسم و ضد التهابی منجر به کاهش دردهای دوران قاعدگی بخصوص در موارد مزمن می‌گردد.{(خوراکی،موضعی و حمام) کمکی}

    موارد منع مصرف و احتیاط:
    در کسانیکه سابقه حساسیت به گیاهان تیره کاسنی ( بابونه، همیشه بهار)دارند ، منع مصرف دارد.


    تداخلات دارویی:
    در مصرف توام با وارفارین Warfarine بدلیل افزایش انعقاد پذیری احتمال بروز لخته افزایش می‌یابد.


    مصرف در دوران بارداری:
    در دوران بارداری بعلت اثرات قاعده اوری و سقط زائی منع مصرف دارد.


    مصرف در دوران شیردهی:
    با توجه به نبود مستندات کافی با احتیاط مصرف گردد.

  6. #6
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    مگه می خوای بیای؟
    سن
    26
    نوشته ها
    965
    تشکر
    483
    تشکر شده 1,393 بار در 716 پست

    پیش فرض

    نام علمی Aniethum graveolens



    كليات گياه شناسي


    شويد گياهي است يكساله يا دوساله كه گاهي ارتفاع آن به يك متر نيز ميرسد . ريشه آن راست و مخروطي شكل و سفيد است .
    اين گياه در اكثر نقاط دنا منجمله قسمتهاي جنوب اروپا ،‌مصر ،‌آمريكا و چين پرورش داده مي شود .
    ميوه شويد بيضوي ،‌مسطح وب طول 4 ميليمتر و عرض 3 ميليمتر است .
    رنگ آن قهوه اي روشن و در سطح آن برجستگيهايي برنگ زرد و در كناره هاي آن لبه بال مانندي به رنگ زرد روشن ديده مي شود .





    تركيبات شيميايي:

    تخم شويد داراي 3درصد روغن مي باشد .


    خواص داروئي:

    تخم شويد اثرات درماني زيادي درد منجمله بعنوان ضد تشنج ،‌ضد درد، نفخ شكم ، ادرار آورو راي تقويت معده بكار مي رود .

    براي كسانيكه اشتهاي زيادي به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شود بهترين دارو است زيرا اشتها را زياد كرده معده را تقويت مي كند و انرژي به بدن مي دهد .
    تخم شويد را مي توان براي ناراحتي معده ، بي خوابي و ضد گاز معده بكار برد . خانمهاي شير ده كهش ير آنها كم است بايد حتما روي چند بار دم كرده تخم شويد يا در تخم شود بخورند و در غذاي خود مصرف كنند بطور معجزه آسائي شير آنها زياد خواهد شد .
    طب گياهي ايران خواص زيادي را براي شودقائل است مثلا در مورد درد شديد و ورم معده از دم كرده شويد استفاده مي كردند كه اثر تسكين فوري درد .

    از شويد براي دل درد در حيوانات نيز استفاده مي شود ودام درن قديم بخوبي به اين موضوع واقف بودند .
    مثلا براي گوسفند و بز كافي است كه مقدر 30 گرم تخم شويد به آنها داد كه نفخ و دل درد را ساكت كنند .

    در مورد بيماراني كه مبتلا به استفراغ شديد هستند و هيچ غذايي حتي آب را نمي توانند در معده خود نگاهدارند بهترين درمان شود است .
    اين نوع بيماران بايد دم كرده شود را آهسته آهسته بنوشند .
    در چين حتي شود را براي كمردردهايي كه بعلت انقباض عضلاني باشد بكار ميبرند .
    يك نسخه قديمي چيني براي باد فتق نيز از تخم شويد استفاده مي كنند


    طرز استفاده:

    براي باد فتق كه از تخم شويد استفاده مي كنند دستور آن باين صورت است كه بايد حدود 40 گرم تخم شويد را بودهيد تا كاملا قهو ه اي شود سپس آنرا كاملا آسياب كنيد تا بصورت پودر دارايد و بعدا آنرا با سركه سيب مخلوط كرده و ميل كنيد .


    مضرات :
    مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

  7. #7
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    مگه می خوای بیای؟
    سن
    26
    نوشته ها
    965
    تشکر
    483
    تشکر شده 1,393 بار در 716 پست

    پیش فرض

    خواص نعناع


    نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ كه سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراكی است. از محل گره های ساقه، ریشه هایی خارج می شوند كه ساقه جدید را درست می كنند. بنابراین اگر شما فقط یك ساقه نعناع در باغچه خود بكارید، به زودی تمام باغچه شما پر از نعناع می شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا می گویند.
    نعنایی كه به عنوان سبزی خوردن مصرف می كنیم، با نعنایی كه به صورت خودرو در كوه می روید متفاوت است. البته از نظر شكل ظاهری، بو، طعم و مزه تقریباً شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای كوهی قوی تر است.
    البته خوردن نعنایی كه پرورش داده می شود و به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه می شود.
    در مواردی كه ناراحتی های معده وجود دارد، خوردن نعنای تازه نه تنها معده را ناراحت نمی كند، بلكه درمان كننده ی ناراحتی معده هم می باشد.
    نعنای كوهی یا نعنای فِری، از نظر كاربرد و خواص از نعنای معمولی كه پروزش داده می شود، بسیار عالی تر، قوی تر و مؤثرتر است.
    این گیاه در دامنه ها و ارتفاعات متوسط رویش دارد. بو و عطر بسیار نافذی دارد و در كرم هایی كه برای پوست ساخته می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد.
    این گیاه، گل های ریز و آبی رنگی دارد و قسمت های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه ی آن است.


    تركیبات

    نعنا دارای ماده ای به نام منتول است كه احساس خنكی در دهان ایجاد می كند. مقدار منتول در نعناع بسته به نوع آن از 35 تا 55 درصد تغییر می كند كه البته اگر نعناع دیر كنده شود، مقدار منتول آن تا حدود 30 درصد پایین می آید.



    خواص درمانی


    * نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می كنند كه مصارف طبی مختلفی دارد.
    * نعنا باد شكن است و گاز معده و روده را از بین می برد.
    * تقویت كننده معده و بدن است.
    * ضد تشنج و ضد سرفه است.
    * نعناع مسكن،‌ آرام بخش و قاعده آور است.
    * برای بی خوابی، كم خوابی و ناراحتی های شبانه یك داروی موثر است.
    * استفاده از نعنا، درد شكم را برطرف می كند.
    * نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد.
    * نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می كند.
    * برای تسكین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید.
    * آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می كند.
    * كمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد.
    * نعناع كرم های روده و معده را می كشد.
    * برای از بین بردن سكسكه و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید.
    * نعناع ادرار را زیاد می كند.
    * یك فنجان دم کرده گرم نعناع سینه را آرام می كند.

    * برای رفع قولنج و دردهای روده، معده و هضم نشدن غذا، دم کرده نعنا بنوشید.
    * برای از بین بردن گلودرد، دم کرده نعناع غرغره كنید.
    * نعناع معرق است، بنابراین تب را پایین می آورد.
    * در هنگام سرماخوردگی بینی را با دم کرده نعناع بشویید.
    * نعناع بهترین دوست كبد است. كبد را تمیز كرده و صفرا را رقیق می كند و كلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا بنوشید.


    رفع سردرد با نعناع

    * برای رفع سردردهای میگرنی می توانید با مخلوط کردن مواد زیر، پمادی تهیه كنید و در نقطه ای كه درد می كند، بمالید.
    اسانس نعناع 3 گرم
    روغن زیتون 2 گرم
    لانولین 5 گرم
    * برای رفع سردرد از كمپرس نعناع استفاده كنید. به این ترتیب كه 10 قطره روغن نعناع را با یك لیوان آب سرد مخلوط كرده و در یك كاسه بریزید.
    سپس یك پارچه كه به اندازه پیشانی باشد در آن فرو برده و آب اضافی آن را بگیرید و روی پیشانی و شقیقه ها قرار دهید تا سردرد برطرف شود.


    ضدعفونی کردن بینی با نعناع

    برای ضد عفونی كردن بینی، با مخلوط کردن 1 گرم اسانس نعناع و 40 گرم روغن بادام شیرین، محلولی تهیه كنید و پنج قطره در هر سوراخ بینی بچكانید.



    رفع خارش با نعناع


    اگر بدن شما خارش دارد مقدار 2 گرم اسانس نعناع را در 50 گرم وازلین ریخته، خوب با هم مخلوط كرده و در محل خارش بمالید.


    تسکین آرتروز با نعناع

    اگر از بیماری روماتیسم و آرتروز رنج می برید، از روغن نعناع استفاده كنید، به این صورت كه 2 قطره روغن نعناع را با یك قاشق سوپخوری روغن بادام مخلوط كرده و محل های دردناك را با آن ماساژ دهید.


    اسانس نعناع

    یكی از فرآورده های نعناع، اسانس آن است كه از تقطیر برگ و سرشاخه های گلدار نعنا تحت اثر بخار آب تهیه می شود و دارای 50 تا 70 درصد منتول می باشد.
    اسانس نعناع كه در كشور انگلستان تهیه می شود، شهرت خاصی دارد.

    این اسانس به عنوان تقویت كننده معده، بادشكن، ضد عفونی كننده،‌ رفع دل پیچه ی بچه ها و اسهال به كار می رود.
    برای استفاده از اسانس نعنا كافی است كه مقدار یك تا سه قطره از آن را با یك لیوان آب مخلوط كرده و بنوشید.


    موارد احتیاط

    * اسانس نعناع را نباید به مقدار زیاد به كودكان و نوزادان خوراند، زیرا روی حركات تنفسی و قلب اثر می گذارد و ممكن است خطرناك باشد.
    * اگر اسانس نعناع به مقدار زیاد مصرف شود، فشار خون را بالا برده و موجب حالت تهوع، استفراغ و درد معده می شود و حركات دودی معده را از بین می برد.
    * نعناع با تمام فوایدی که دارد، اگر زیاد مصرف شود سیستم گوارشی را تحریك می كند.
    لذا اگر شما روزی دو تا سه فنجان دم کرده نعنا می نوشید، بهتر است بعد از دو هفته نوشیدن، چند روزی مصرف آن را قطع كرده و دوباره شروع كنید.

  8. #8
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    مگه می خوای بیای؟
    سن
    26
    نوشته ها
    965
    تشکر
    483
    تشکر شده 1,393 بار در 716 پست

    پیش فرض

    هل Cardamom

    نام علمی Elettaria cardamomum

    هل گياهي است كه در مناطق حاره و گرم مي رويد . وطن آن هندوستان مي باشد و حدود 80% مصرف هل دنيا از هندوستان صدر مي شود
    اين گياه پايا و علفي است كه ريزوم آن ساقه هاي هوائي مانند برگ بهم پيچيده گاهي تا ارتفاع 4 متر خارج مي شود
    يك يا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه هاي هوائي خارج مي شود كه داراي گل هاي كوچك برنگ سفيد يا سبز روشن مي باشد
    ميوه هل بيضي شكل ، مانند قلب و برنگ زرد يا سبز روشن بطول 1-2 سانتيمتر است . دانه هاي معطر و مطبوعي برنگ قهو هاي ماي به قرمز در آن وجود دارد كه به مصرف ادويه و خوشبو كردن مشروبات و غذاها می رسد.

    تركيبات شيميايي:
    هل داراي اسانس فرار و معطري در حدود 4% مي باشد ضمنا اين گياه داراي مواد رزيني و چربي نيز است .

    خواص داروئي:
    هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است
    1)چون هل بشكل قلب مي باشد بنابراين تقويت كنده قلب است
    2)بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج مي سازد
    3)تقويت كننده بدن است
    4)ادرار آرو است
    5)قاعده آور است
    6)مقوي سيستم هضم است
    7)باعث هضم غذا مي شود
    8)زخم هاي دهان را برطرف مي كند بدين منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنيد .
    9)خوشبو كننده دهان است
    10)براي تسكين گوش درد ، گرد هل را در گوش بريزيد
    11)براي برطرف كردن دل بهم خوردگي و تهوع ،‌از دم كرده هل استفاده كنيد
    12)اشتها آور است
    13)تب را پائين مي آورد
    14)معالج سرمخوردگي است
    15)براي تسكين درد رماتيسم مفيد است
    16)ترشي معده را برطرف مي كند
    17)ضد مسموميت است
    18)براي رفع بيماريهاي چشم مفيد است

    طرز استفاده:
    دم كرده : مقدر 30 گرم هل كوبيده را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد بمدت 10 دقيقه دم بكشد سپس صاف كرده و بنوشيد . هل را همچنين مي توان به چايي يا ديگر مشروبات الكلي اضافه كرد .

    مضرات :
    مقدر مصرف زياد هل براي روده ها مضر است . براي رفع اين اشكال آنرا بايد با كتيرا خورد .

+ ارسال موضوع جدید

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. آشنايي با Netstat - آشنايي با TelNet - مفاهيم پروتکل TCP/IP در شبكه
    توسط black tornado در انجمن کتابها و مقالات اینترنت وشبکه
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 11-26-2011, 14:49
  2. بقايي ماندن مشايي در آمريكا را رد كرد
    توسط PAHLEWAN در انجمن اخبار
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 09-27-2011, 11:04
  3. پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 06-16-2011, 16:26
  4. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 06-15-2011, 12:15
  5. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 04-21-2010, 19:19

تعداد اعضای بازدید کننده از این تایپیک : 0

بازدید کنندگان :  (نمایش کلی)

نامی برای نمایش وجود ندارد.

کلمات کلیدی این موضوع

Bookmarks

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •