این برنج لیمویی به تنهایی یک وعده غذای کامل و خوشمزه محسوب می‌شود



نوع غذا:
پلوهای ایرانی و غیر ایرانی وعده غذایی: ناهار شام
زمان پخت : 45دقیقه
زمان آماده سازی مواد: 0دقیقه



مناسب برای 4 نفر
برنج : 400 گرم
پیاز : یک عدد
سیر : یک حبه
زردچوبه : یک قاشق چای‌خوری
زیره سبز : یک قاشق چای‌خوری
دانه خردل : 2 قاشق چای‌خوری
پودر چیلی : ½ قاشق چای‌خوری
روغن مایع :2 قاشق سوپ‌خوری
عصاره مرغ یا سبزیجات : 2 پیمانه یا نیم لیتر
بادام هندی خام : 80 گرم (½ پیمانه)
برگ بوتازه : 12 عدد
آب لیموی تازه : ¼ پیمانه

این برنج لیمویی به تنهایی یک وعده غذای کامل و خوشمزه محسوب می شود که می توانید همراه غذاهای گوشتی نیز سرو کنید.

  1. روغن را در تابه‌ای بزرگ و روی شعله متوسط گرم می‌کنیم. پیاز خرد شده را اضافه می‌کنیم و خوب سرخ می‌کنیم تا طلایی شوند (حدود 5 دقیقه).
  2. سیر خرد شده، زردچوبه، زیره، دانه خردل، برگ بو و پودر چیلی را به تابه افزوده و برای 30 ثانیه یا تا وقتی که عطر ادویه‌ها بلند شود، هم می‌زنیم. برنج را نیز به مواد اضافه می‌کنیم و تا 30 ثانیه مرتب هم می‌زنیم تا مواد خوب به هم آغشته شوند.
  3. یک لیوان آب به برنج اضافه می کنیم و زیر آن را زیاد می‌کنیم. پس از 20 دقیقه، عصاره مرغ یا سبزیجات را به برنج اضافه می‌کنیم. اگر از قرص عصاره استفاده می کنید, 2 قرص عصاره را در 2 لیوان آب حل کنید و به برنج اضافه کنید.
  4. حرارت زیاد را حفظکنیدتابرنجبهجوشبیاید. پس از مدتی که آب برنج جمع شد، درب قابلمه را دم‌کنی می‌گذاریم، شعله را کم می‌کنیم تا برنج به آرامی دم بکشد. برنج را برای 20 دقیقه می‌پزیم.
  5. در همین حال بادام هندی‌ها را به تکه‌های درشت خرد می‌کنیم و در تابه‌ای که مخصوص سرخ کردن است و روی شعله متوسط قرار می‌دهیم تا بادام‌ها طلایی شوند (1 تا 2 دقیقه).
  6. مخلوط برنج را به دیس مورد نظر منتقل می‌کنیم. آب لیموترش را روی برنج می پاشیم. سپس بادام‌های سرخ‌شده را روی برنج می‌ریزیم و برنج را سرو می‌کنیم.