جوش شیرین و بکینگ پودر هر دو از موادی هستند که برای پف کردن انواع خمیر مورد استفاده قرار می‌گیرند. خمیر کلوچه‌ها، کیک‌ها و بیسکوییت‌ها همگی با این دو آماده شده و سپس داخل فر رفته‌اند.
چنانچه با علم شیمی غذا سرو کار دارید این بحث بسیار جذاب خواهد بود.
اول از همه، به یاد داشته باشید که جوش‌شیرین تنها با ترکیبات اسیدی سازگار است. اگر در حال درست کردن بیسکویتی هستید که احتیاج به باترمیلک و جوش شیرین دارد و شما به هر حال شیر معمولی را جایگزین می‌کنید، بیسکویت‌های‌تان پف نخواهند کرد. ماهیت باترمیلک اسیدی است و گاز موجود در جوش شیرین را آزاد میکند پس مقدار 1 قاشق سوپ خوری سرکه برای هر پیمانه شیر در نظر بگیرید