خورشت پیچاق (غذای سنتی آذربایجان)














نوع غذا:
خورشت
وعده غذایی: ناهار شام



زمان پخت : 60دقیقه زمان آماده سازی مواد: 0دقیقه









لپه : نصف پیمانه (75گرم)
پیاز (نگینی خردشده) : 2 عدد (280 گرم)
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) : به مقدار لازم
مغز ران گوسفند یا گوساله (قیمه ای ‌خردشده) : 500 گرم
زردچوبه (پودرشده) : یک قاشق چای‌خوری (3 گرم)
زعفران(ساییده و حل شده در آب‌جوش) : 2 قاشق سوپ‌خوری
خلال بادام : نصف پیمانه (45 گرم)
کره : به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده) : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم



1. لپه را از 24 ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده( در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت در آبکش بریزید.
2.در قابلمه ای مناسب، پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
3.گوشت را به پیاز اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید و تفت دهید تا آب آن کاملاً کشیده شود؛ سپس لپه و زردچوبه را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
4. شش پیمانه آب به گوشت اضافه و حرارت را زیاد کنید، زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید؛ نیمی از زعفران را به آن بیفزایید و درِ ظرف را بگذارید تا تقریباً پخته شود.
5. در تابه ای جداگانه، خلال بادام را در کمی کره تفت داده، بقیه زعفران را به آن بیفزایید و پس از آن، به گوشت پخته شده اضافه کنید و بگذارید تا خورش کاملاً جا بیفتد.
6. در اواخر پخت، نمک و فلفل را به خورش بیفزایید‌؛ سپس در ظرف مورد نظر بکشید و با چلو سرو کنید.
نکته :


در صورت تمایل می‌توانید پس از پخت، روی خورش را با پیاز داغ تزیین کنید.