سلام, 
از آنجا که دوستان عزیزی که به این انجمن مراجعه میکنند عموما میخواهند طراحی وب را شروع کنند در هر حال نیاز به دانستن مقدمات اولیه و آشنایی با تعاریف مفاهیم فناوری هایی میباشد که در این عرصه به کار میرود . از آن جهت تصمیم بر این گرفته شده که تعدادی از این مفاهیم را برای دسترسی ساده تر در یک تاپیک به صورت مجتمع جمع آوری کنیم
منابع : ویکیپدیا , گوگل و دیگر سایت های منبع ...
طراحی وب چیست ؟طراحی وب به فناوری ساخت و راهاندازی صفحات وب گفته میشود.
تیم برنرز لی، مخترع وب، با برپایی یک سایت وب در اوت ۱۹۹۱، نام خود را به عنوان نخستین سازندهٔ وب در تاریخ نگاشت. او در نخستین وبسایتش، از اَبَرمتن و پیوندی برای ایمیل (پست الکترونیک) استفاده کرده بود.
در آغاز، سایتهای وب با کُدهای ساده «اچتیامال» نوشته میشدند، گونهای از زبان کُدنویسی که ساختار سادهای به وبگاهها میداد، شامل سرتیتر و پاراگراف، و توانایی پیوند دادن به صفحههای وب دیگر، با اَبَرمتن. در مقایسه با روشهای دیگر، این راه تازه و متفاوتی بود که کاربران به سادگی میتوانستند با یک مرورگر، صفحههای پیوند خورده را باز کنند.
با پیشرفت وب و هنر طراحی آن، زبان کُد نویسی اش، اَبَرمتن یا اچتیامال، پیچیدهتر و پرانعطافتر شد. ابزاری مانند جدولها که بیشتر برای نمایش نمودارهای دادهای بودند، بزودی مورد استفاده نادرست، برای چیدمانهای پنهان در صفحههای وب قرار گرفتند. با پیدایش الگوهای آبشاری وب یا «CSS»، روش نادرست طراحی با جدولهای پنهان در صفحه از گردونه خارج، و بجای آن استفاده مناسب از «CSS» جایگزین شد.
فناوریهای یکپارچه سازی دادهگاهها (Database)، مانند زبانهای کُدنویسی سمت سرور (Server-Side Scripting) مانند CGI, PHP, ASP.NET, ASP, JSP و ColdFusion، و استانداردهای طراحی مدرن با الگوها (CSS)، ساختار سایتهای وب را باز هم تغییر داده و آنرا پیشرفته تر کرده اند.
همچنین با آمدن نگارههای جاندار و فن آوریهای پویانمایی به صفحه ها، مانند فلَش (Flash)، چهره وب بیشتر از پیش تغییر کرد و توانمندیهای تازه به سازندگان رسانه و طراحهای وب داده شد، و تواناییهای بیشتر و کاراییها تازه مرورگرها برای اچتیامال.
HTML چیست ؟ HTML سرواژهٔ HyperText Markup Language و به معنای « زبان نشانهگذاری اَبَرمتن » است (که البته برخی آنرا « زبان علامتگذاری فرامتن » ترجمه کردهاند).
اچتیامال، سنگِبنای وب است؛ یک زبان رایانهای که برای تدوین قالب و طراحی صفحات وب به کار برده میشود. دستورالعملهای این زبان، برچسب (Tag) نام دارند که محتوای یک صفحهٔ وب، به وسیلهٔ آنها، نشانهگذاری شده و بدینترتیب، نحوهٔ نمایش آن صفحه برای مرورگرهای وِب، توصیف میشود. هر یک از برچسبهای اچتیامال، معنا و مفهوم خاصی دارند و تأثیر مشخصی بر محتوا میگذارند؛ مثلاً برچسبهایی برای تغییر شکل ظاهری متن، نظیر درشت و ضخیم کردن یک کلمه یا برقراری پیوند (Link) به صفحات دیگر در اچتیامال تعریف شدهاند. یک سند اچتیامال، یک پرونده مبتنی بر متن (Text–based) است که معمولاً با پسوند .htm یا .html نامگذاری شده و محتویات آن از برچسبهای اچتیامال تشکیل میشود.
CSS چیست ؟
CSS سر نام کلمات Cascading Style Sheets به معنی شیوه نامه های آبشاری مي باشد.
اولین ورژن استایلها در سال ۱۹۹۶ ساخته شد. که اولین ورژن آن CSS1 بود. دیگر وژن آن CSS2 می باشد که در سال ۱۹۹۸ ساخته شد که بیشتر برای ویرایش صفحات، نحوه نمایشها تگها و … کاربرد دارد. فایل استایلها با فرمت CSS ذخیره میشوند.
اگرچه برای کد نویسی صفحات Web از HTML استفاده می کنیم ولی در انجام عملیات کنترلی روی قالب بندی ها مشکلات فراوانی در این زبان وجود دارد که باعث ناکارآمدی آن می گردد و اینجاست که قالب بندی آبشاری یا CSS به کمک HTML می آید تا ایجاد قالب بندیهای حرفه ای به راحتی بیشتری انجام شود.
با استفاده از CSS می توانیم چندین مولفه قالب بندی را یکباره تعیین و روی هر قسمت دلخواه از صفحه وب اعمال کنیم. برای مثال می توانیم خصوصیات تمامی تگهای h1 موجود در صفحه اعم از اندازه، فونت و رنگ را مشخص کنیم.
SilverLight چیست ؟SilverLight یک تکنولوژی جدید و شبیه به فرمت SWF مربوط به Macromedia Flash می باشد؛ که از آن برای ارائه برنامه های تحت وب به شکل مستقل از مرورگر (Cross-Browser) و نیز مستقل از سیستم عامل (Cross-Platform) با ظاهری بسیار زیبا یا RIA (Rich Interactive Application) استفاده می شود.
AJax چیست ؟واژه AJAX با تلفظ <ايجکس> يا <ايژاکس> سرنام عبارت Asynchronous JavaScript and XML و به معني <ترکيب نامتقارن جاوا اسکريپت و>XML است. ماهيت صفحات وب و پروتکل HTTP به گونهاي است که به طور معمول وقتي درحال وبگردي هستيم، به ازاي هر کنش و واکنش ميان ما و سايتي که در حال کار با آن هستيم، کل يک صفحه وب از نو بارگذاري و تازهسازي (refresh) ميشود.
ايجکس فناوري جديدي است که تغيير محسوسي را در اين سناريو به وجود ميآورد؛ به اين ترتيب که به جاي بارگذاري مجدد کل صفحه، فقط قسمتي تغيير ميکند که قرار است اطلاعات جديد را به نمايش درآورد و کليه عمليات ارسال اطلاعات و دريافت نتايج در پشت صحنه انجام ميشود. در نتيجه هيچگاه صفحه سفيد و خالي وب در فواصل کنش و واکنشهاي هنگام کار با مرورگر ديده نميشود و احساسي مشابه تجربه کار با يک نرمافزار دسکتاپ به کاربر دست ميدهد.
جادوي ايجاکس چيزي نيست جز يک فکر بکر و آن هم ترکيب کردن جاوا اسکريپت و XML در قالب يک موجود نرمافزاري جديد.
Bookmarks