چند سالي است كه كوكي در بين شيريني‌هاي ايراني جا باز كرده است. قيمت پايين، سادگي، سرعت آماده‌سازي و تنوع در طعم و شكل، كوكي را به يكي از محبوب‌ترين بيسكويت‌ها تبديل كرده است.



مواد لازم:

  • كره يا مارگارين نرم: 220 گرم
  • پودر قند: 100 گرم
  • تخم‌مرغ: يك عدد
  • وانيل: يك‌هشتم قاشق چاي‌خوري
  • آب ليموي ترش تازه: يك تا 2 قاشق چاي‌خوري
  • آرد: 375 گرم
  • بيكينگ‌پودر: يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري
  • مارمالاد: به ميزان لازم
  • مغز بادام، خلال بادام و پسته و پودر نارگيل: به ميزان لازم


روش تهيه:

1- فر را با حرارت 180 درجه سانتي‌گراد گرم كنيد.


2- كره و پودر قند را مخلوط كرده و با همزن برقي بزنيد تا پوك و سفيد شود. تخم‌مرغ و وانيل را افزوده و دوباره به زدن ادامه دهيد، آب ليموي ترش را نيز اضافه كنيد.


3- آرد و بيكينگ‌پودر را مخلوط و الك كرده و به مواد اضافه كنيد. خمير به دست آمده را داخل نايلون گذاشته و حدود 2 ساعت در يخچال قرار دهيد.


3- خمير را روي سطح آردپاشي شده به وسيله وردنه به ضخامت 2 تا 3 ميلي‌متر باز كنيد و با كاتر مخصوص به اشكال دلخواه به تعداد زوج برش بزنيد. در سيني فر گذاشته و به مدت 15 تا 20 دقيقه داخل فر قرار دهيد.


4- پس از پخت، سيني را از فر خارج كرده و اجازه دهيد كوكي‌ها خنك شوند، سپس كوكي‌هاي زيرين را مارمالاد زده و نمونه مشابه را شهد يا عسل رقيق شده بماليد در پودر نارگيل، پسته، كنجد بزنيد و روي لايه مارمالادي قرار دهيد تا كوكي‌ها جلوه بيشتري داشته باشند.



نكته:

1- خمير اين شيريني ماندگاري خوبي دارد. مي‌توانيد از قبل آن را تهيه كرده و داخل نايلون در يخچال نگهداري كنيد.


2- اين خمير نياز به ورز دادن بيش از حد ندارد. بهتر است با توجه به ميزان مورد نياز تكه‌هاي كوچكي از خمير را از يخچال برداشته و پس از كمي ورز دادن استفاده كنيد.


3- از اين خمير در تهيه انواع بيسكويت و شيريني‌هاي تزئيني مي‌توان استفاده كرد.


4- اين شيريني در ظرف دردار به مدت 10 تا 15 روز قابل نگهداري و استفاده است.