+ ارسال موضوع جدید
صفحه 2 از 2 نخستنخست 1 2
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 13 , از مجموع 13

موضوع: روشهای ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

  1. #1
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    ميهن-بلوك سرپرستان-واحد خودم
    نوشته ها
    12,725
    تشکر
    2,446
    تشکر شده 12,500 بار در 4,033 پست

    پیش فرض روشهای ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

    با نزدیک شدن به نوروز ، دیگه باید به فکر سبز کردن سبزه سفره هفت سین باشیم ، خانوم های ایرانی مهارت و علاقه بسیاری در این کار دارند. با ما همراه باشید تا با روش های مختلف سبزه سبزیدن آشنا شویم.

    كاشت سبزه قبل از سال،نشانی از سبزينگي برای سال جديد است و بدون سبزه، بساط هفت سين صفايي ندارد.

    شايد خريد يك سبزه، بسيار راحت‌تر از سبز كردن آن باشد اما لذت سبز كردن سبزه نوروز به كمي زحمت مي‌ارزد.

    براي كاشت سبزه از انواع مختلف بذر، مانند گندم، عدس، قره ماش، شاهي و تره‌تيزك مي‌توان استفاده كرد




  2. کاربر مقابل از این پست mum's Angel تشکر کرده است.


  3. #11
    کاربر سایت

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    ميهن-بلوك سرپرستان-واحد خودم
    نوشته ها
    12,725
    تشکر
    2,446
    تشکر شده 12,500 بار در 4,033 پست

    پیش فرض پاسخ : روشهای ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

    آموزش ۳ مدل سبزه برای عید!



    اگر قصد ایجاد تنوعی در سفره هفت‌ سین امسال‌تان دارید، روش تهیه چند نمونه‌ سبزه زیبا را برایتان اموزش داده ایم.
    با نزدیك ‌شدن‌ به‌ روزهای‌ پایانی‌ سال، برخی به فكر تهیه‌ وسایل‌ سفره‌ هفت‌سین‌ می‌افتند و همان طور كه می‌دانید. یكی‌ از مهمترین‌ اجزای‌ این سفره‌، سبزه‌ است.

    اگر قصد ایجاد تنوعی در سفره هفت‌ سین امسال‌تان دارید، روش تهیه چند نمونه‌ سبزه زیبا را برایتان اموزش داده ایم.

    سبزه عروسكی‌



    وسایل‌ :


    عروسك/‌ جوراب‌ زنانهِ رنگ‌ بدن/‌ تخم‌ شاهی‌

    روش :

    تخم‌‌شاهی‌ها را خیس‌ كنید و بگذارید یك‌ شب‌ تا صبح‌ بماند تا حالت‌ ژله‌‌ای‌ و چسبنده‌ پیدا كند. روی‌ بدن‌ عروسك‌، از زیر گردن‌ تا مچ‌ دست‌ ها و نیز روی‌ پاها را جوراب‌ بكشید. سپس‌ تخم‌‌شاهی‌ها را با دست‌ بآرامی‌ روی‌ جوراب‌ بمالید. این‌ كار را بدقت‌ و به‌ گونه‌ای‌ انجام‌ دهید كه‌ جوراب‌ اصلاً معلوم‌ نباشد.
    هر روز با آبفشان‌ به‌ آن‌ آب‌ بپاشید تا همواره‌ مرطوب‌ بماند.


    سبزه قالبی‌



    وسایل :


    عدس، ماش‌ یا گندم/ پارچة نخی/ سینی/ قالب‌ كیك‌ به‌ شكل‌ دلخواه‌

    روش‌ : ‌

    عدس‌ را به‌ مدت‌ دو روز در آب‌ خیس‌ كنید، سپس‌ از آب‌ بیرون‌ آورید و به‌ مدت‌ سه‌ روز درون‌ پارچه‌‌ای‌ نخی‌ قرار دهید. پارچه‌ را روی‌ ظرفی‌ تخت‌ (سینی) پهن‌ كنید. روزی‌ یك‌ بار در سینی حاوی عدس‌ پیچیده‌ در لای‌ پارچه‌ آب‌ بریزید. حواستان باشد آب‌ اضافی‌ را خالی‌ كنید. همین كه مقدار كمی‌ آب‌ در سینی بماند، كافی است. مدتی بعد، عدس‌ها جوانه‌ می‌‌زنند. جوانه‌ها را درون‌ قالب‌ مورد نظر بریزید و كاملاً پخش‌ كنید و آن را در هوای‌ گرم‌ و مقابل‌ نور خورشید قرار دهید. پشت‌ پنجره‌ بهترین‌ مكان‌ است. پس‌ از مدتی‌ كه عدس‌ها در قالب‌ و به‌ شكل‌ آن،‌ سبز شد و رشد كرد، می‌توان آنها را به‌ ظرف‌ دیگری‌ منتقل‌ كرد.

    برای‌ تزئین سبزة قالبی،‌ از روبان‌ پهن‌ استفاده كنید. با‌ سوزن‌ ته‌گرد نیز روبان‌ دورتا دور سبزه را در جای خود ثابت‌ كنید.


    سبزه درختچه‌ای



    وسایل :


    اسفنج‌ قالبی‌/ جوراب‌ زنانه‌ نازك‌/ چسب‌ حرارتی‌/ چوب‌ برای‌ تنه‌ درختچه‌ با قطری‌ حدود یك ‌و نیم‌ سانتیمتر/ گلدان‌ سفالی‌/ تخم‌ شاهی/ گچ‌

    روش‌ :


    ابتدا‌ اسفنج‌ را به‌ شكل‌ كُره‌ درآورید. در صورتی‌ كه‌ اسفنج‌ قالبی‌ شما برای‌ اندازة كرة مورد نظرتان‌ كوچك‌تر است، می‌توانید با چسباندن‌ تكه‌های‌ دیگری‌ از اسفنج،‌ مكعب‌ را بزرگ‌تر كنید و سپس‌ ببُرید. توجه‌ داشته‌ باشید كه‌ برای‌ متصل‌ كردن‌ اسفنج‌ها، چسب‌ حرارتی‌ را فقط‌ در مركز اتصال‌ آنها بریزید. پس‌ از آن‌كه‌ اسفنج‌ كروی‌ آماده‌ شد، چوب‌ را به‌ درون‌ آن‌ فرو ببرید. با جوراب‌ زنانة نازك‌ تمام‌ سطح‌ كروی‌ اسفنج‌ را بپوشانید و آن‌ را با سوزن‌ ته‌گرد یا چسب‌ حرارتی‌ به‌ اسفنج‌ بچسبانید. چند ساعتی‌ كره‌ را درون‌ آب‌ قرار دهید تا كاملاً مرطوب‌ شود. اكنون تخم‌ شاهی‌ها را كه‌ قبلاً در آب‌ خیس‌ كرده‌اید و حالت‌ ژله‌ای‌ و چسبنده‌ به‌ خود گرفته‌ است‌ به‌ سطح‌ جوراب‌ بچسبانید. تنه‌ درختچه‌ را درون‌ گلدان‌ قرار دهید و گلدان‌ را با مخلوط‌ گچ‌ و آب‌ غلیظ‌ پر كنید. مراقب‌ باشید كه‌ چوب‌ به‌ صورت‌ محكم‌ و مستقیم‌ درون‌ گلدان‌ قرار گیرد. هر روز با آبفشان‌ به‌ درختچه‌ آب‌ بپاشید تا دانه‌ها جوانه‌ بزنند. پس‌ از آن‌ نیز هر روز به‌ سبزه‌ آب‌ بپاشید تا سبز و تازه‌ باقی بماند







  4. کاربر مقابل از این پست mum's Angel تشکر کرده است.


  5. #12
    مدیر بازنشسته

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    محل سکونت
    نازلو
    نوشته ها
    10,473
    تشکر
    10,601
    تشکر شده 16,504 بار در 6,721 پست

    پیش فرض سبزه عید را خودتان سبز کنید!





    گستراندن‌سفره‌ هفت ‌سین‌ از جمله‌ آداب‌ نوروزی‌ ما ایرانیان‌ است و در نظر پیشینیان‌ به ‌قدری‌ با اهمیت‌ بوده‌ كه‌ گمان‌ می‌ كردند اگر این‌ سفره‌ چیده‌ نشود، روزگار نگونساری‌ آنان‌ فرا می ‌رسد.

    اما به‌ دور از باورهای‌ خرافی، باید گفت‌ نیاكان‌ ما با باز كردن‌ كتاب‌ آسمانی‌ و نهادن‌ عیدی‌ در لابه‌لای‌ صفحات‌ آن، انداختن‌ سبزه‌ عید و گذاشتن‌ نان‌ در سفره‌ هفت‌سین، وسعت، روشنایی‌ و خیر و بركت‌ را از ایزد متعال‌ برای‌ خود و خانواده‌شان‌ آرزو می ‌كردند و زندگی‌ سبز و شاداب از او می ‌طلبیدند.

    سبزه‌ انداختن‌ یكی‌ از مقدمات‌ نوروز است و سبزه‌ مهمترین‌ مظهر محیطی‌ نوروز به شمار می آید‌ كه‌ در لحظه‌ تحویل‌ سال‌ بر سفره‌ هفت‌ سین‌ خودنمایی‌ می ‌كند. سبزه عید را باید یكی ‌دو هفته‌ پیش‌ از آغاز سال‌ نو تدارك‌ دید.


    بذرهای مناسب برای سبزه:

    از بذر انواع سبزیجات می‏توانید کمک بگیرید؛ هر کدام که دمِ دست باشند. مقداری عدس، ماش، گندم در هر خانه‏ ای پیدا می‏شود.

    در مورد سبز کردن سبزه، ارزان بودن بذرهای تهیه شده اهمیت دارد بخصوص موقعی که بخواهیم در چند بشقاب یا در چند سینی سبزه سبز کنیم. بذر گندم و جو ارزانتر از سایر بذرها هستند. یادتان باشد که این گونه بذرها باید سالم و تازه باشند. اگر آنها را چند سال در خانه نگهداری کرده‏ اید دیگر قوه رشد خود را از دست داده و سبز نمی‏شوند.


    روش سبز کردن سبزه:

    برای یک بشقاب سبزه حدوداً پنجاه تا صد گرم بذر کفایت می‏کند. بذرها را در آب خیس کنید. بعد از یک شبانه‏ روز که کاملاً خیس خوردند آنها را لای یک پارچه مرطوب پیچیده و در بشقاب قرار دهید. نباید بشقابی که این پارچه در آن قرار دارد از آب پر شود فقط باید مرتب پارچه را خیس کنیم تا رطوبت کافی به بذرها برسد. در این مدت هر روز مقداری آب روی پارچه می‏ریزیم و بذرها را به وسیله پارچه از نور محافظت می‏کنیم. اگر پاشیدنِ آب را فراموش کنید بذرها دچار مشکل گشته و سبز نمی‏شوند. با وجود رطوبت کافی و تاریکیِ مطلق، بذرها به تدریج جوانه می‏زنند. وقتی بذرها جوانه زدند آنها را در یک بشقاب گود ریخته و با دست پهن می‏کنیم طوری که روی هم انباشه نشوند؛ اما باز هم برای مدت یک شبانه‏ روز پارچه‏ ای روی بشقاب می‏کشیم، مقدار کمی آب در بشقاب می‏ریزیم و پارچه را خیس نگه می‏داریم. روز بعد پارچه را برداشته و بشقاب را در محل پر نور و آفتابی قرار می‏دهیم. به تدریج سبزه‏ ها سبز شده و رشد می‏کنند. در این مدت مرتب به آن آب می‏دهیم. هر بار در موقع آبیاری آبهای اضافه را که در زیر بشقاب جمع شده خالی کنید و آب تازه به آن بدهید. سعی کنید در کفِ بشقاب آب زیاد جمع نشود زیرا موجب پوسیدگی سبزه‏ ها می‏گردد.

    در مقابل نور آفتاب سبزه‏ ها به سرعت رشد می‏کنند. اگر بخواهیم تا سیزده نوروز سبزه را نگه داریم بهتر است اجازه ندهیم که سبزه‏ ها با سرعت زیاد رشد کنند. برای اینکه سبزه به تدریج رشد کند می‏توان آن را در محل خنک قرار داد. سرما از رشد سریع سبزه جلوگیری می‏کند.


    نکات اصلی برای سبزه عید:

    ظرفهای فلزی برای سبز کردن سبزه مناسب نیست.
    تناسب اندازه ظرف و مقدار بذر در طول عمر سبزه و پرپشتی و زیبایی آن بسیار موثر است.
    بهتر است برای آب دادن به سبزه از سیفون های آب استفاه کنید. ( آب پاش هایی که آب را اسپری می بذر را 24 ساعت قبل در آب خیس کنید و در این مدت 2 تا 3 بار آب ظرف را عوض کنید. ( نوع بذر مهم نیست ) آب باید تا حدی در ظرف باشد که تمام بذر در آب غوطه ور باشد.
    بهتر است از ظروف سفالی برای سبزه استفاده کنید. اگر در دسترس نبود ظروف چینی هم مناسب است.
    آبیاری بیش از حد و استفاده از ظروف پلاستیکی باعث بد بو شدن سبزه میشود.

  6. کاربر مقابل از این پست royaiii تشکر کرده است.


  7. #13
    مدیر بازنشسته

    http://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gifhttp://www.iranjoman.com/images/iranjoman/neshan2.gif

    [ ]
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    محل سکونت
    نازلو
    نوشته ها
    10,473
    تشکر
    10,601
    تشکر شده 16,504 بار در 6,721 پست

    پیش فرض پاسخ : روشهای ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد



    با نزدیك ‌شدن‌ به‌ روزهای‌ پایانی‌ سال، برخی به فكر تهیه‌ وسایل‌ سفره‌ هفت‌سین‌ می‌افتند و همان طور كه می‌دانید. یكی‌ از مهمترین‌ اجزای‌ این سفره‌، سبزه‌ است.
    اگر قصد ایجاد تنوعی در سفره هفت‌ سین امسال‌تان دارید، روش تهیه چند نمونه‌ سبزه زیبا را برایتان اموزش داده ایم.

    سبزه عروسكی‌
    وسایل‌ :
    عروسك/‌ جوراب‌ زنانهِ رنگ‌ بدن/‌ تخم‌ شاهی‌
    روش:
    تخم‌‌شاهی‌ها را خیس‌ كنید و بگذارید یك‌ شب‌ تا صبح‌ بماند تا حالت‌ ژله‌‌ای‌ و چسبنده‌ پیدا كند. روی‌ بدن‌ عروسك‌، از زیر گردن‌ تا مچ‌ دست‌ ها و نیز روی‌ پاها را جوراب‌ بكشید. سپس‌ تخم‌‌شاهی‌ها را با دست‌ بآرامی‌ روی‌ جوراب‌ بمالید. این‌ كار را بدقت‌ و به‌ گونه‌ای‌ انجام‌ دهید كه‌ جوراب‌ اصلاً معلوم‌ نباشد.
    هر روز با آبفشان‌ به‌ آن‌ آب‌ بپاشید تا همواره‌ مرطوب‌ بماند.



    سبزه قالبی‌
    وسایل :
    عدس، ماش‌ یا گندم/ پارچة نخی/ سینی/ قالب‌ كیك‌ به‌ شكل‌ دلخواه‌
    روش‌: ‌
    عدس‌ را به‌ مدت‌ دو روز در آب‌ خیس‌ كنید، سپس‌ از آب‌ بیرون‌ آورید و به‌ مدت‌ سه‌ روز درون‌ پارچه‌‌ای‌ نخی‌ قرار دهید. پارچه‌ را روی‌ ظرفی‌ تخت‌ (سینی) پهن‌ كنید. روزی‌ یك‌ بار در سینی حاوی عدس‌ پیچیده‌ در لای‌ پارچه‌ آب‌ بریزید. حواستان باشد آب‌ اضافی‌ را خالی‌ كنید. همین كه مقدار كمی‌ آب‌ در سینی بماند، كافی است. مدتی بعد، عدس‌ها جوانه‌ می‌‌زنند. جوانه‌ها را درون‌ قالب‌ مورد نظر بریزید و كاملاً پخش‌ كنید و آن را در هوای‌ گرم‌ و مقابل‌ نور خورشید قرار دهید. پشت‌ پنجره‌ بهترین‌ مكان‌ است. پس‌ از مدتی‌ كه عدس‌ها در قالب‌ و به‌ شكل‌ آن،‌ سبز شد و رشد كرد، می‌توان آنها را به‌ ظرف‌ دیگری‌ منتقل‌ كرد.
    برای‌ تزئین سبزة قالبی،‌ از روبان‌ پهن‌ استفاده كنید. با‌ سوزن‌ ته‌گرد نیز روبان‌ دورتا دور سبزه را در جای خود ثابت‌ كنید.



    سبزه درختچه‌ای
    وسایل:
    اسفنج‌ قالبی‌/ جوراب‌ زنانه‌ نازك‌/ چسب‌ حرارتی‌/ چوب‌ برای‌ تنه‌ درختچه‌ با قطری‌ حدود یك ‌و نیم‌ سانتیمتر/ گلدان‌ سفالی‌/ تخم‌ شاهی/ گچ‌
    روش‌:
    ابتدا‌ اسفنج‌ را به‌ شكل‌ كُره‌ درآورید. در صورتی‌ كه‌ اسفنج‌ قالبی‌ شما برای‌ اندازة كرة مورد نظرتان‌ كوچك‌تر است، می‌توانید با چسباندن‌ تكه‌های‌ دیگری‌ از اسفنج،‌ مكعب‌ را بزرگ‌تر كنید و سپس‌ ببُرید. توجه‌ داشته‌ باشید كه‌ برای‌ متصل‌ كردن‌ اسفنج‌ها، چسب‌ حرارتی‌ را فقط‌ در مركز اتصال‌ آنها بریزید. پس‌ از آن‌كه‌ اسفنج‌ كروی‌ آماده‌ شد، چوب‌ را به‌ درون‌ آن‌ فرو ببرید. با جوراب‌ زنانة نازك‌ تمام‌ سطح‌ كروی‌ اسفنج‌ را بپوشانید و آن‌ را با سوزن‌ ته‌گرد یا چسب‌ حرارتی‌ به‌ اسفنج‌ بچسبانید. چند ساعتی‌ كره‌ را درون‌ آب‌ قرار دهید تا كاملاً مرطوب‌ شود. اكنون تخم‌ شاهی‌ها را كه‌ قبلاً در آب‌ خیس‌ كرده‌اید و حالت‌ ژله‌ای‌ و چسبنده‌ به‌ خود گرفته‌ است‌ به‌ سطح‌ جوراب‌ بچسبانید. تنه‌ درختچه‌ را درون‌ گلدان‌ قرار دهید و گلدان‌ را با مخلوط‌ گچ‌ و آب‌ غلیظ‌ پر كنید. مراقب‌ باشید كه‌ چوب‌ به‌ صورت‌ محكم‌ و مستقیم‌ درون‌ گلدان‌ قرار گیرد. هر روز با آبفشان‌ به‌ درختچه‌ آب‌ بپاشید تا دانه‌ها جوانه‌ بزنند. پس‌ از آن‌ نیز هر روز به‌ سبزه‌ آب‌ بپاشید تا سبز و تازه‌




  8. کاربر مقابل از این پست royaiii تشکر کرده است.


+ ارسال موضوع جدید
صفحه 2 از 2 نخستنخست 1 2

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

تعداد اعضای بازدید کننده از این تایپیک : 0

بازدید کنندگان :  (نمایش کلی)

نامی برای نمایش وجود ندارد.

کلمات کلیدی این موضوع

Bookmarks

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •